Habilitación técnico en centros de inmersión

Como algunos de vosotros ya sabéis, para poder trabajar legalmente como instructor de buceo o divemaster en Cataluña es obligatorio ser «Técnico en centros de inmersión» para ello se ha creado un examen de habilitación de la Generalitat de Catalunya para todos los instructores y divemastes de todas las asociaciones de buceo.

El examen consta de dos fases:

  1. Guías de grupo y divemasters – lo tienen que realizar tanto los guías de grupo, divemasters e instructores de buceo de todas las asociaciones.
  2. Instructores de buceo – lo tienen que realizar aquellas personas que tengan el título de instructor de buceo de todas las asociaciones.

El equipo de Medusadive, habilitados ya como técnicos en centros de inmersión, ha creado un curso preparatorio donde se explican y resumen las legislaciones lo cual te permitirá estar preparado para el examen. 

La próxima convocatoria de examen es el 5 de Junio de 2021 en l’I.E.S Joan Boscà, Av. d’Esplugues, 40, de Barcelona. El curso lo realizaremos de manera presencial y en streaming los días 06 y 08 de Junio de 18:30 a 20:30 en el centro de buceo Medusadive que se encuentra en Carrer Carreras i Candi 51, local 4, 08028 de Barcelona.

En el curso dura 4 horas y se entregara un dosier físico con el resumen preparatorio para el examen.

El precio del curso es de 50€ para los ex-alumnos instructores y divemasters de Medusadive y 100€ para cualquiera que desee hacerlo.

El contenido del curso incluye:

1.La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, que assigna als centres d’activitats marítimes i concretament als centres d’immersió l’ensenyament de les activitats marítimes i subaquàtiques d’esbarjo i l’organització de sortides al mar o a qualsevol altre medi aquàtic.
2. El Decret 54/2000, de 26 de gener, pel qual s’estableixen els requeriments mínims per al funcionament dels centres d’immersió.
3. L’Ordre de 19 de setembre de 2000, per la qual es regula el registre de centres d’immersió d’esbarjo de Catalunya.
4. El Decret 175/2007, de 31 de juliol, pel qual s’estableixen les condicions perquè les persones menors d’edat practiquin activitats subaquàtiques d’esbarjo amb escafandre.
5. L’Ordre AAR/229/2008, de 13 de maig, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig esportiu de la FECDAS.
6. La Resolució ARP/2876/2003, de 28 d’agost, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de Buceo Mistral SI, International Diving Educators Association (IDEA).
7. La Resolució ARP/3925/2003, d’11 de desembre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de De Profundis SL, Scuba Diving International (SDI).

8. La Resolució ARP/3924/2003, de 12 de desembre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig d’Ibérica Diving School SA (SSI).
9. La Resolució ARP/2924/2005, de 30 de setembre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de Safari Diving, SL, National Association of Underwater Instructors (NAUI).

10. La Resolució ARP/2927/2005, de 3 d’octubre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de l’Asociación Española de Instructores de Buceo-Spanish Professional Association of Diving Instructors (PADI).
11. La Resolució ARP/3676/2006, de 14 de novembre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig d’American Canadian Underwater Certifications International, SL (ACUC).
12. La Resolució ARP/3677/2006, de 14 de novembre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de Professional Diving Ass. Europe, SL (PDA).
13. La Resolució AAR/1586/2007, de 23 de maig, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig d’ANDI Spain, SL.
14. La Resolució AAR/579/2009, de 4 de març, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig d’European Scuba Agency Espanya, SL (ESA).
15. La Resolució AAM/1814/2011, de 27 de juny, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de Professional Technical Diving (PROTEC).
16. La Resolució AAM/2196/2011, de 19 de setembre, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig de Barakuda International Aquanautic Club Balzer KG.
17. El Decret 43/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que estableix en el seu article 53.1.b), com una de les funcions de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, la planificació d’actuacions en matèria d’afers marítims, els quals inclouen les activitats marítimes, tant nauticorecreatives i les subaquàtiques de caràcter professional com d’esbarjo, i la formació nauticopesquera i nauticorecreativa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.